Данія з рахунком 4:1 розгромила Росію і вийшла у плей-офф Євро-2020

Данія з рахунком 4:1 розгромила Росію і вийшла у плей-офф Євро-2020

Ціна цього матчу була надто висока. Програш для обох команд означав розставання з чемпіонатом Європи, а для датчан ще і нічия була рівносильна поразці. Але збірна Данії грала вдома і тому дуже розраховувала на підтримку своїх уболівальників. Тим більше, що фанатів з Росії на стадіон не пустили через карантинні міркування. Про це повідомляє Sport.ua.

Суперники не стали форсувати події і розпочали гру досить обережно. Поступово ігрова перевага перейшла до господарів поля, проте особливої гостроти біля воріт росіян вони деякий час створити не могли. Щодо Росії, то у неї було тільки одне завдання - знайти попереду Дзюбу і верхом зіграти на нього в надії, що той побореться і головою скине передачу партнеру.

Цікаво, що перший небезпечний момент в матчі виник біля воріт Данії. На 18-й хвилині гості ледь не вперше зіграли нестандартно і Головін опинився на ударній позиції. Бив він низом прямо по центру воріт та Шмейхель ногою відбив м'яч в поле.

Тільки на 29-й хвилині данці вперше пробили по воротах росіян. Це Хейбьерг наважився на удар здалеку і м'яч пролетів повз ворота. Саме після цього епізоду господарі поля ще більше збільшили тиск на ворота Сафонова та врешті-решт на 38-й хвилині досягли успіху. І знову пішов удар з-за меж штрафного майданчика. Цього разу від Дамсгора і м'яч по хитромудрій траєкторії опинився в сітці воріт росіян. Голкіпер гостей навіть не зробив спробу дістати цей м'яч, а лише тільки проводив його поглядом.

До перерви більше нічого суттєвого в грі не відбулося і команди вирушили відпочивати.

У другому таймі росіяни заграли активніше, але все одно моментів біля воріт суперників їм ніяк не вдавалося створювати. Втім і господарі поля теж діяли без особливої гостроти. Але їх рахунок в принципі влаштовував і данці, звичайно ж, хотіли його зберегти.

Так тривало аж до 59-й хвилині, коли збірна Росії просто «подарувала» гол данцям. Це Зобнін, який перебував на лівому фланзі, вирішив віддати пас своєму воротареві. Але не помітив, що поруч з ним знаходився Поульсен. Той таким шансом скористався сповна і просто закотив м'яч у ворота. Відчайдушна спроба Сафонова виправити становище ні до чого не привела.

Здавалося, що результат поєдинку вже вирішений, проте на 70-й хвилині Росія повернулася у гру. Точніше повернув її туди арбітр Клеман Тюрпен з Франції. У досить спірному та неоднозначному епізоді він призначив пенальті у ворота Данії за фол проти Соболєва. До точки підійшов Дзюба і сильним ударом переграв Шмайхеля.

До кінця матчу ще залишалося трохи більше двадцяти хвилин і у росіян був час, щоб піти від поразки. Однак все сталося навпаки.

Данці зовсім не збиралися зупинятися на досягнутому і продовжували загрожувати воротам суперників. Кілька їх спроб забити гол не увінчалися успіхом, проте на 79-й хвилині після затяжної і тривалої атаки господарів поля Крістенсен потужним ударом з-за меж штрафного майданчика встромив м'яч в сітку воріт. А ще через три хвилини Меле довів рахунок до розгромного. Він підхопив м'яч на половині поля суперників, наблизився з ним до воріт гостей і точно пробив повз Сафонова.

Ось так Данія з останнього місця в групі піднялася на друге і вийшла в плей-офф чемпіонату Європи. А для Росії турнір вже завершений і вона вирушає додому слідом за Туреччиною та Північної Македонією.

[{"ad_code":"","ad_pic":"assets\/uploads\/root\/images\/house1.jpg","date":"","active":"","thumb":"","ad_link":""}]
Теги
Схожi
Україна обіграла Ісландію та вийшла на Євро-2024 (відео)
Спорт
Україна обіграла Ісландію та вийшла на Євро-2024 (відео)
У вівторок, 26 березня, збірна України перемогла Ісландію у фінальному матчі плей-офф кваліфікації Євро-2024...
«Нейтральні» спортсмени з рф та Білорусі не братимуть участі у параді на відкритті ОІ-2024
Спорт
«Нейтральні» спортсмени з рф та Білорусі не братимуть участі у параді на відкритті ОІ-2024
У МОК пояснили, що спортсмени з рф та Білорусі братимуть участь у змаганнях у нейтральному статусі та «як приватні особи»...
Довбик зацікавив німецький топ-клуб
Спорт
Довбик зацікавив німецький топ-клуб
Німецький «Лейпциг» стежить за ситуацією довкола нападника іспанської «Жирони» Артема Довбика...
Тренер одеського «Чорноморця» не повернувся зі зборів до України і втік за кордон
Спорт
Тренер одеського «Чорноморця» не повернувся зі зборів до України і втік за кордон
Тренер з фізпідготовки одеського «Чорноморця» Ігор Касьяненко не повернувся до України з тренувальних зборів у Туреччині....
В ЮНЕСКО обговорили дискримінацію жінок у футболі
Спорт
В ЮНЕСКО обговорили дискримінацію жінок у футболі
Спортивна сфера залишається однією з найрозбалансованіших з точки зору рівноправності статей...