Данія виявилася фартовішою за Чехію і вийшла до півфіналу Євро-2020

Данія виявилася фартовішою за Чехію і вийшла до півфіналу Євро-2020

Обидві команди вже залишили про себе гарне враження на цьому турнірі, увійшовши до вісімки кращих команд Європи. І кожна з них, напевно, мріяла про більший успіх, адже суперникам напередодні гри віддавали приблизно рівні шанси на вихід до півфіналу. Але удача в суботу ввечері посміхнулася данцям. Про де докладніше від Sport.ua.

Щодо стартових складів, то у Чехії, в порівнянні з матчем 1/8 фіналу з Нідерландами, відбулася лише одна заміна. На лівому фланзі оборони Кадержабека замінив Боржил. Данці взагалі обійшлися без ротації, мабуть, дотримуючись принципу, що переможний склад "на переправі" не змінюють.
 
Вже на першій хвилині матчу в боротьбі за верховий м'яч з капітаном чехів Соучеком на газоні опинився Меле і йому довелося викликати лікаря. На щастя, все обійшлося, але цей момент відразу ж показав, що поступатися ніхто нікому не має наміру. А на 5-й хвилині данці заробили кутовий і саме після нього рахунок в матчі був відкритий. Заради справедливості треба відзначити, що в епізоді, який передував кутовому, в боротьбі за м'яч зійшлися Дольберг і Челустка. Так ось, на повторі видно, що м'яч за лінію воріт полетів від данського футболіста.

Але арбітри вже прийняли рішення і змінювати його не стали. Подачу з кута поля на правому фланзі виконав Стрюгер-Ларсен. М'яч перелетів через велику групу гравців і опинився перед Ділейні, який стояв практично самотньо на одинадцятиметровій позначці. Удар головою у нього вийшов точним в лівий кут воріт, тож Вацлік нічого не зміг вдіяти.

Данці не стали зупинятися і продовжували атакувати. На 12-й хвилині Дамсгор вміло відкрився, отримав передачу в штрафному майданчику чехів і вискочив віч на віч з воротарем. Ось тільки удар у нападника вийшов не дуже сильним, що дозволило захиснику вибити м'яч з воріт. А ще за п'ять хвилин знову в центрі уваги опинився Ділейні, який після передачі від Стрюгера-Ларсена пробив трохи неточно.

Втім і збірна Чехії не відсиджувалася в обороні і на атаку суперників, також відповідала досить гостро. Особливо запам'ятався момент на 22-й хвилині, коли помилився Шмейхель, вибиваючи м'яч від воріт, чехи його перехопили і Мапоуст вивів до воріт Голеша. Той бив з близької відстані, однак голкіпер данців виправив свою помилку та відбив м'яч на кутовий.

На 35-й хвилині знову на вістрі атаки чеської команди виявився Голеш. Тепер він наносив удар метрів з десяти, але влучив м'ячем прямо в руки Шмейхелю. А через три хвилини вже Вацліку довелося виручати своїх партнерів після сильного удару Дамсгора з меж штрафного майданчика.

І все ж рахунок 1:0 до перерви не втримався. Збірна Данії на 42-й хвилині провела швидку контратаку і вдруге змусила опонентів розпочинати з центру поля. Гол вийшов дуже красивим. Меле з лівого флангу правою ногою зробив чудову передачу на лінію воротарського майданчика. Брейтвейту не вистачило кількох сантиметрів, щоб завершити комбінацію ударом головою, втім Дольберг, який біг поруч з ним паралельним курсом, вже ногою точно вразив ціль.

Після перерви наставник чехів Ярослав Шилгави провів дві заміни, випустивши на поле Крменчіка та Янкто. І відразу ж на протязі 46-ї хвилини перший з них завдав два удари по воротах датчан, але в обох випадках Шмейхель м'ячі відбивав. Втім, на 49-й хвилині збірна Чехії все ж таки забила гол. Цоуфал з правого краю виконав передачу в штрафний майданчик на Шика і кращий бомбардир команди в дотик з-під ноги Вестергора направив м'яч в сітку воріт. Відчайдушний стрибок Шмайхеля вже нічого не міг змінити.

Далі гра пішла рівною з обопільними шансами на успіх. Причому тренер збірної Данії теж провів дві заміни, помінявши двох своїх нападників на Поульсена і Нергора. Саме Поульсен на 62-й хвилині організував швидкий контрвипад, який ледь не призвів до взяття воріт. Чехів врятував відчайдушний підкат Соучека. А ще в цьому епізоді отримав травму Челустка і його тут же замінив Врабець.

На 69-й хвилині знову Поульсен втік до воріт Вацліка і, не зближуються з воротарем, завдав удар в лівий нижній кут воріт. Голкіпер опинився на місці. А за дві хвилини вже у вигідній позиції опинився Янкто. Але пробив він не дуже добре, та до того ж К'єр відбив м'яч на кутовий.

Чехи посилили тиск на ворота Данії. Вони подали кілька кутових, розігрували штрафні, однак досягти бажаного їм ніяк не вдавалося. Скандинави більше діяли на контратаках і на 78-й хвилині Поульсен прицільно пробив здалеку в правий верхній кут воріт - Вацлік в стрибку м'яч парирував. Через три хвилини Меле на лівому фланзі обігрався з Поульсеном і вибіг сам на сам із воротарем Чехії. І знову той зіграв здорово, ногою відбивши м'яч на кутовий.

Треба відзначити, що в кінцівці матчу футболісти обох команд діяли досить жорстко. Було багато боротьби, зіткнень, а двом чеським гравцям Соучеку і Боржілу лікарі навіть перебинтували голови. В результаті, відбувалося досить багато зупинок, тому арбітр матчу Бьорн Кейперс компенсував аж 6 хвилин. Але рахунок більше не змінився.

Данія вийшла у півфінал, де зустрінеться з переможцем матчу Україна - Англія.

Данія - Чехія - 2:1.

 

[{"ad_code":"","ad_pic":"assets\/uploads\/root\/images\/house1.jpg","date":"","active":"","thumb":"","ad_link":""}]
Теги
Схожi
Україна обіграла Ісландію та вийшла на Євро-2024 (відео)
Спорт
Україна обіграла Ісландію та вийшла на Євро-2024 (відео)
У вівторок, 26 березня, збірна України перемогла Ісландію у фінальному матчі плей-офф кваліфікації Євро-2024...
«Нейтральні» спортсмени з рф та Білорусі не братимуть участі у параді на відкритті ОІ-2024
Спорт
«Нейтральні» спортсмени з рф та Білорусі не братимуть участі у параді на відкритті ОІ-2024
У МОК пояснили, що спортсмени з рф та Білорусі братимуть участь у змаганнях у нейтральному статусі та «як приватні особи»...
Довбик зацікавив німецький топ-клуб
Спорт
Довбик зацікавив німецький топ-клуб
Німецький «Лейпциг» стежить за ситуацією довкола нападника іспанської «Жирони» Артема Довбика...
Тренер одеського «Чорноморця» не повернувся зі зборів до України і втік за кордон
Спорт
Тренер одеського «Чорноморця» не повернувся зі зборів до України і втік за кордон
Тренер з фізпідготовки одеського «Чорноморця» Ігор Касьяненко не повернувся до України з тренувальних зборів у Туреччині....
В ЮНЕСКО обговорили дискримінацію жінок у футболі
Спорт
В ЮНЕСКО обговорили дискримінацію жінок у футболі
Спортивна сфера залишається однією з найрозбалансованіших з точки зору рівноправності статей...