10-ий міжнародний марафон 10th wizz air kyiv city marathon в києві та чотири рекорди україни

10-ий міжнародний марафон 10th wizz air kyiv city marathon  в києві та чотири рекорди україни

Марафон проходить у Києві вже вдесяте. Вперше він відбувся 16 жовтня 2010 року, зібравши на стартах 546 учасників з 13 країн. За десять років він зріс у десятки разів: 5-6 жовтня у забігах ювілейного 10th Wizz Air Kyiv City Marathon взяли участь понад 17000 учасників, що робить його найбільшим спортивно-масовим заходом в історії незалежної України. Серед них близько 9000 киян та понад 7000 гостей з інших міст України.

Вперше в історії Київського марафону він проводився у два дні та на двох локаціях: частина стартів проходила на території ВДНГ, а частина бігунів стартувала на Софійській площі.

На старти виходили люди абсолютно різного віку: найстаршому зареєстрованому учаснику – 79 років, а наймолодшому – лише декілька місяців.

Перемогу на основній дистанції Київського марафону (42.195 км) серед чоловіків здобув Олександр Бабарика, пробігши дистанцію за 02:28:57. Срібним призером став Євген Дербеньов з результатом 02:33:09, а бронзу виборов Андрій Болсуновський з часом 02:38:52.

Першу сходинку серед жінок-марафонок посіла переможниця Вільнюського марафону 2018 та 2019 років Наталія Семенович, яка подолала 42.195 км за 02:51:38.  Друге і третє місце посіли Юлія Тарасова і Олена Симонок з часом 02:55:53 і 3:00:46 відповідно.

Переможцем на півмарафонській дистанції серед чоловіків став найтитулованіший марафонець України Олександр Сітковський. На подолання дистанції 21.0975 км йому знадобилося 1:05:38. Серед жінок на півмарафонській дистанції перемогу здобула Катерина Карманенко з часом 1:25:36.

У рамках ювілейного мрафону були проведені забіги на дистанції для бігунів різного рівня підготовки, від 3 до 42 км. Так, 5 жовтня з Софійської площі стартували учасники забігів Eldorado Run 10 км і благодійних дистанцій Ветеранська десятка 10 км та Rexona Mini Marathon 4,2 км. Наступного дня, у неділю, звідти ж стартували бігуни, які долали дистанції Wizz Air Kyiv City Marathon 42,195 км, Under Armour Half Marathon 21,0975 км, та учасники благодійного Avon Pink Run 3 км.

Усі інші старти відбулися у суботу, 5 жовтня, на території ВДНГ. Там проходив сімейний забіг та дитячі старти на дистанціях 100 м, 400 м, 800 м, 1500 м. Усі дитячі забіги були безкоштовними. У них взяли участь майже 1000 дітей.

Також вперше в історії Київського марафону були проведені прогулянка з собаками на дистанцію 3 км і пробіжка з собаками на відстань 5 км. Всього в цих забігах взяли участь понад 100 бігунів зі своїми собаками.

Призовий фонд Київського марафону у 2019 році виріс на 40% та склав 204 400 гривень.

Відзначимо, що під час 10th Wizz Air Kyiv City Marathon 2019 було встановлено чотири рекорди України:

  • Бігун Олег Сафронов пробіг півмарафон з трійнею.
  • Марина Саєнко подолала півмарафон разом з хлопчиком з діагнозом ДЦП.
  • Бігунка-кіборг Тетяна Воротіліна подолала марафонську дистанцію на протезі.
  • Бігун Іван Єфанов, який розпочав свій пробіг з Одеси 26 вересня, завершив свій ультрамарафон, подолавши 542 км за 11 днів, 42 з яких – це марафонська дистанція Київського марафону.
[{"ad_code":"","ad_pic":"assets\/uploads\/root\/images\/house1.jpg","date":"","active":"","thumb":"","ad_link":""}]
Теги
Схожi
Нардеп ВР Вацак став одним з перших у Європі власником електричного Роллс-Ройсу
Україна
Нардеп ВР Вацак став одним з перших у Європі власником електричного Роллс-Ройсу
У Києві помічено електричний Rolls-Royce Spectre. Один із перших у Європі...
Данілова звільнено з РНБО, він буде послом
Україна
Данілова звільнено з РНБО, він буде послом
Президент України Володимир Зеленський змінив секретаря Ради національної безпеки і оборони та голову Служби зовнішньої розвідки...
 Порушено справу проти голови Антимонопольного комітету після гучного сюжету ЗМІ про збагачення
Україна
Порушено справу проти голови Антимонопольного комітету після гучного сюжету ЗМІ про збагачення
Після розслідування «Схем» про майно родини Кириленка на 70 мільйонів щодо посадовця озпочали кримінальне провадження...
“Миші, які бігали по нам ночами, зранку були контужені
Україна
“Миші, які бігали по нам ночами, зранку були контужені": Козловський про ворожі обстріли на фронті
Співак та військовий ЗСУ розповів один з найстрашніших моментів на фронті...
Росіяни вбили маму української спортсменки
Україна
Росіяни вбили маму української спортсменки
Українська спортсменка Світлана Малькова готувалася до змагань зі стрибків на батуті, щоб поборотися за олімпійську ліцензію, а тим часом росіяни вбили її матір....